Ahsoka Tano's Witte Lichtzwaarden | Galactisch Lichtzwaard
  • Gratis levering in Nederland
  • 2 lichtzwaarden gekocht = 1 gratis koppelstuk
0

Uw mandje is leeg

Ahsoka Tano's witte lichtzwaarden

4 min lezen

Ahsoka Tano's witte lichtzwaarden

Wanneer Ahsoka Tano haar Jedi-reis begint in Star Wars: The Clone Wars, is ze uitgerust met een enkel groen lichtzwaard. Later kiest ze voor een tweede Shoto lichtzwaard van dezelfde kleur. Maar wanneer ze wordt verdacht van een misdaad die ze niet heeft begaan, worden haar beide wapens in beslag genomen...

Op dit moment is Anakin Skywalker, die een blauw lichtzwaard heeft, Ahsoka's mentor. Hij maakt gebruik van het feit dat zijn Padawan haar sabels niet meer heeft om ze te "verbeteren", volgens hem. Als hij haar lichtzwaarden teruggeeft, zijn ze blauw geworden, net als de zijne.

Ahsoka zal echter snel afstand doen van haar blauwe lichtzwaarden nadat ze heeft besloten de Jedi-orde te verlaten. Ze zal niet voor altijd ontwapend zijn, dankzij de aankoop van heldere witte lichtzwaarden! Het is dit tweede paar sabels dat veel vragen oproept. Fans uit het hele universum vragen zich nog steeds af wat er achter Ahsoka's wapens zit.

Ahsoka Tano's 2 witte lichtzwaarden ontwerp

Ahsoka Tano's lichtzwaarden handgrepen

Ahsoka heeft een paar lichtzwaarden met platte, gebogen handvatten in verschillende tinten grijs en een vleugje goud. Aanvankelijk bouwden de Togruta deze wapens van schroot. Vervolgens perfectioneerde zij ze door te zorgen voor de afwerking, met name door de aanwezigheid van decoratieve ruitjes op de handvatten. Een van de bijzonderheden van deze 2 lichtzwaarden is dat ze niet even lang zijn, de kleinere is van het type Shoto.

Tenslotte heeft dit paar lichtzwaarden witte Kyber kristallen. Dat geeft de plasmabladen dezelfde kleur. In het volgende deel zullen wij de oorsprong van de witte tint van deze kristallen nader toelichten.

Hoe kwam Ahsoka Tano aan witte Kyberkristallen?

Tussen de animatieseries Star Wars: The Clone Wars en Star Wars Rebels wisselt de dappere Ahsoka van blauwe lichtzwaarden naar witte. Het is logisch dat je je afvraagt waar deze verandering vandaan komt en hoe het gebeurd is. Om een antwoord op deze vraag te krijgen, zul je je moeten verdiepen in de roman over Ahsoka geschreven door E. K. Johnston die in 2016 verscheen. Het boek is namelijk geheel gewijd aan het verleden van Ashoka Tano, na haar beslissing om de Jedi Orde te verlaten. Na de executie van Orde 66 wordt ze voortdurend gedwongen onder te duiken om te overleven. Uiteindelijk wordt ze echter geconfronteerd met een inquisiteur op Raada: de Zesde Broeder, wiens echte naam Bil Valen is.

Roman Ahsoka en de zesde broer Bil Valen

Als de kristallen van de inquisiteur naar de voormalige Jedi lonken, gebruikt ze haar beheersing van de Force om ze van het lichtzwaard van de eigenaar te verwijderen. Deze manoeuvre laat het wapen ontploffen, waardoor de zesde broer wordt gedood... Ahsoka gebruikt dan de rode kristallen van de inquisiteur om haar eigen lichtzwaarden te maken.

Maar ze heeft ze eerst gezuiverd van rood naar wit. Dit proces kan doen denken aan het bloedingsritueel dat Jedi-kristallen daarentegen corrumpeert tot een scharlakenrode tint. Ahsoka's vaardigheden stelden haar daarom in staat de kristallen te genezen van de invloed van de duistere kant. Dit was om ze te gebruiken voor haar twee witte lichtzwaarden.

Wat betekent de kleur wit voor een lichtzwaard?

Volgens Dave Filoni, die sterk betrokken was bij The Mandalorian, symboliseert het wit van Ahsoka's lichtzwaarden het feit dat ze noch een Jedi, noch een Sith is. Het is een kleur die staat voor onafhankelijkheid, neutraliteit, goedheid en zuiverheid. Wit staat ook voor het verzet tegen de duistere kant, waartegen zij altijd is blijven vechten. Ahsoka Tano zou nog zuiverder zijn dan de Jedi, omdat zij niet gehecht is aan een kant of historisch verleden, maar alleen werkt voor het welzijn van de melkweg. Vandaar de keuze voor de kleur wit.

Ahsoka Tano met haar witte lichtzwaarden

In welke serie verschijnen Ahsoka's witte lichtzwaarden?

Ashoka Tano's atypische witte lichtzwaarden zijn vaak op het scherm te zien geweest. Dit omvat zowel live action als animatieseries. Laten we in chronologische volgorde de werken bekijken die deze fonkelende wapens aan het publiek onthulden.

Star Wars Rebels

Star Wars Rebels poster

De allereerste verschijning van Ahsoka Tano met haar witte lichtzwaarden was in de laatste aflevering van het eerste seizoen van Star Wars Rebels. In de aflevering "Galaxy in Flames" verschijnt Ahsoka (die zich schuilhield onder de schuilnaam Fulcrum) met twee nieuwe lichtzwaarden om haar middel. Dit zijn de witte sabels die Ashoka maakte. Deze wapens staan tegenover Maul met een dubbel lichtzwaard, Darth Vader en verschillende inquisiteurs in deze zelfde serie.

The Mandalorian

The Mandalorian poster

The Mandalorian live action serie verraste zijn fans enorm in het tweede seizoen met de vijfde aflevering "The Jedi". Hoewel de hele plot van de serie draait om het Mandaloriaanse zwarte lichtzwaard, duikt een ander zeldzaam type wapen op... De onverwachte witte lichtzwaarden barsten in Calodan los in de handen van Ashoka, gespeeld door actrice Rosario Dawson. Ze ontmoet Grogu en Din Djarin, gespeeld door Pedro Pascal, met wie ze zal samenwerken. Samen slagen ze erin de stad te redden van Morgan Elsbeth, de magistraat. Het is dus in deze aflevering (en alleen deze) dat Ahsoka Tano haar witte lichtzwaarden zal gebruiken om te vechten in The Mandalorian.

Star Wars: Ahsoka

Star Wars: Ahsoka poster

Tot slot is de Star Wars: Ahsoka-serie nog niet verschenen, maar het is zeer waarschijnlijk dat we de heldin met haar witte lichtzwaarden zullen zien. Opgemerkt moet worden dat dit een spin-off is van The Mandalorian, dus het is logisch dat ze met dezelfde wapens wordt uitgerust. We krijgen Rosario Dawson weer te zien als Ahsoka Tano. Het weinige dat we weten over de samenvatting geeft aan dat ze op zoek is naar grootadmiraal Thrawn, aangezien Ezra Bridger eerder met hem verdween. Voorlopig is er nog geen verdere informatie gegeven over de verhaallijn van de serie onder leiding van Dave Filoni.

Ashoka Tano is een geliefd personage in het Star Wars universum vanwege haar unieke eigenschappen. Ten eerste is zij een van de weinige vrouwelijke personages die aan bod komen. Ook vecht ze met 2 lichtzwaarden, wat ongebruikelijk is. En bovenal zijn haar sabels van een kleur die absoluut niet voorkomt in de Star Wars canon: wit.

Als je het Legends universum doorzoekt, vind je andere witte lichtzwaard gebruikers: de Imperial Knights. Wat er ook gebeurt, Ahsoka blijft de beroemdste en dat zal waarschijnlijk niet veranderen. Trouwens, veel mensen weten dit niet, maar George Lucas had oorspronkelijk bedacht dat alle lichtzwaarden een wit blad zouden hebben...

De ongelooflijke kleur wit voor een lichtzwaard is echter niet zo onbereikbaar als het lijkt. Al onze lichtzwaardmodellen kunnen alle kleuren van het Star Wars universum produceren, en wit is daar één van.


Laat een reactie achter

Aarzel niet om commentaar te geven, we zijn geïnteresseerd in uw mening, jonge leerling!


Bekijk het hele artikel

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard (Darth Tyranus)

4 min lezen

Bekijk het hele artikel
Cal Kestis' lichtzwaard

Cal Kestis' lichtzwaard

5 min lezen

Bekijk het hele artikel
Kylo Ren's lichtzwaard

Kylo Ren's lichtzwaard

6 min lezen

Bekijk het hele artikel

Grijp de volgende promotie!