Anakin Skywalker's Lichtzwaard | Galactisch Lichtzwaard
  • Gratis levering in Nederland
  • 2 lichtzwaarden gekocht = 1 gratis koppelstuk
0

Uw mandje is leeg

Anakin Skywalker's lichtzwaard

5 min lezen

Anakin Skywalker's lichtzwaard

Ongetwijfeld het meest iconische wapen in Star Wars, Anakin's lichtzwaard (of Skywalker lichtzwaard) heeft vele verschijningen gemaakt. We hebben het natuurlijk over het tweede lichtzwaard dat Anakin maakte en gebruikte tijdens de Clone Wars. Deze heeft veel meer te zeggen dan zijn voorganger die helaas verloren ging op Geonosis.

Het is met name deze sabel waardoor we Anakin de V Djem So vorm met de lasersabel konden zien oefenen. Het wapen werd gebruikt tegen tegenstanders als talloze droids, Asajj Ventress of Count Dooku.

Het lichtzwaard was niet alleen in de handen van Anakin Skywalker... Andere personages dan hij zullen het zien gebruiken, in het bijzonder afstammelingen van zijn bloed, vandaar de naam "Skywalker lichtzwaard". Als je meer wilt weten over dit legendarische zwaard, ben je hier op de juiste plaats!

Voorstelling van het lichtzwaard van Anakin Skywalker

Anakin's lichtzwaard handvat

Dit Anakin Skywalker lichtzwaard werd gebouwd na de Slag om Geonosis, wegens het verlies van het vorige. Het lichtzwaard is chroom met zwarte randen aan de onderkant van het handvat. Het handvat bevat een blauw Kyber-kristal, dat het plasmames een indigotint geeft.

Het ontwerp van dit lichtzwaard heeft een heel bijzondere oorsprong die we te danken hebben aan Roger Christian, die verantwoordelijk was voor het maken van de rekwisieten van de film. Om Anakin's lichtzwaard te maken, baseerde hij het op een camera, de Graflex Speed Graphic 4x5. De inspiratie kwam meer bepaald van de buis die dient als handvat voor de flitser van de camera. Het is dus dankzij een camera dat het hele ontwerp van Anakin's iconische lichtzwaard is ontstaan.

Anakin vecht met dit lichtzwaard in de Star Wars films

Met dit tweede lichtzwaard stond Anakin, gespeeld door Hayden Christensen, tegenover verschillende vijanden. In Star Wars werden echter twee opmerkelijke confrontaties opgevoerd. De tweede markeert het begin van een nieuw tijdperk...

Anakin Skywalker versus Count Dooku

In dit duel nemen Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi het op tegen Graaf Dooku in Star Wars Episode III: Revenge of the Sith. Het korte gevecht wordt grotendeels geleid door Anakin, die beweert in kracht verdubbeld te zijn sinds hun vorige confrontatie op Geonosis. Darth Tyranus verliest zijn leven door Anakin's handen. De Jedi Knight wilde Dooku niet doden, maar de Kanselier beval hem de Sith Lord af te maken...

Anakin Skywalker versus Obi-Wan Kenobi

Het gevecht vindt ook plaats in de laatste film van de tweede trilogie. Het is een van de beroemdste gevechten van de saga en speelt zich af nadat Anakin Padmé Amidala laat flauwvallen. De strijd is hevig, en we krijgen verschillende bewegingen te zien op verschillende locaties op Mustafar, waaronder over de lava. Anakin die overmoedig is in zijn vaardigheden verliest het van het lichtzwaard van Jedi-meester Obi-Wan die zijn benen en een arm afhakt.

De mentor vertrekt met Anakins lichtzwaard en bewaart het enkele jaren op de planeet Tatooine. Voordat hij de Darth Vader wordt die we allemaal kennen, zal Darth Sidious Anakin komen redden van een dreigende dood na deze vreselijke confrontatie. Volledig ongewapend zal hij later het lichtzwaard van Darth Vader maken. Anakin zal nooit meer de sabel hanteren die hij als Jedi bouwde.

Wie anders dan Anakin gebruikte zijn lichtzwaard?

Hoewel Anakin degene is die zijn lichtzwaard maakte, is hij niet de enige die het hanteert. Sommigen noemen het niet voor niets het "Skywalker lichtzwaard". Dat komt omdat sommige van Vader's afstammelingen het ook op hun beurt hebben gebruikt.

Luke Skywalker

Luke Skywalker

Bijna 20 jaar nadat Ben Kenobi het zwaard op Tatooine bewaarde, zal hij het aan Padawan Luke geven in Star Wars, Episode IV: A New Hope. Luke zal het lichtzwaard 3 jaar lang gebruiken en trainen om zijn vaardigheden te verbeteren, waaronder voor het eerst op de Millennium Falcon. Hij verliest echter het lichtzwaard (en zijn rechterhand) aan zijn vader de Sith Heer Darth Vader op Cloud City. Hierna maakte Luke Skywalker een groen lichtzwaard en hanteerde het vele jaren.

De Luuke Skywalker kloon

De Luuke Skywalker kloon

Nadat Luke zijn hand verloor, vond Darth Vader hem en zijn lichtzwaard. Hij bracht ze terug naar zijn meester Sidious die besloot ze te houden. Later gebruikte Jorus C'Baoth het DNA van de hand om een kwaadaardige kloon van Luke te maken: Luuke Skywalker. Hij leek qua uiterlijk precies op hem, maar zijn geest stond uitsluitend onder bevel van zijn schepper. Ook vocht hij met het lichtzwaard dat Luke eerder hanteerde, dat van Anakin Skywalker.

Mara Jade Skywalker

Mara Jade Skywalker

Dit personage is degene die Luke's kloon en zijn meester Jorus C'Baoth afmaakte. Meer dan dat, zij is degene die later de vrouw van Luke Skywalker werd. Hij besloot haar het lichtzwaard te geven, dat ze af en toe gebruikte, afgewisseld met een paars lichtzwaard dat ze zelf bouwde. Na de dood van Mara Jade door toedoen van Darth Caedus, werd het lichtzwaard door Luke opgeslagen in de Jedi Tempel.

Finn

Finn

Als Stormtrooper met serienummer FN-2187 en later lid van het Verzet, heeft Finn ook het lichtzwaard van Anakin gebruikt. Finn hanteert voor het eerst het Skywalker lichtzwaard in Star Wars Episode VII: The Force Awakens in het Maz Kanata kasteel. Daar vecht hij tegen First Order troepen en confronteert hij Kylo Ren zelfs met hetzelfde lichtzwaard tegen het einde van de film.

Rey Skywalker

Rey

Rey is de heldin van de derde Star Wars trilogie, en ze zal verschillende keren moeten vechten met Anakin's lichtzwaard. In het zevende opus wordt de sabel door Maz Kanata in een kist bewaard. Het wapen roept Rey op, die uiteindelijk het lichtzwaard aanraakt, waardoor ze verschillende angstaanjagende visioenen krijgt. Later hanteert ze het lichtzwaard van Anakin Skywalker in verschillende duels, onder andere tegen Kylo Ren en haar grootvader Sheev Palpatine.

Kylo Ren

Kylo Ren

Ben Solo (of Kylo Ren) is de belangrijkste antagonist van de post-logica, hij zal de keuze maken om zich steeds verder van de duistere kant te verwijderen totdat hij een bondgenoot van Rey wordt. Kylo Ren's 3-bladige lichtzwaard is niet het enige dat hij hanteert. De eerste keer dat hij het lichtzwaard van Anakin gebruikt is in Star Wars, Episode VIII: The Last Jedi tegen de Praetoriaanse Wachters van Snoke, de Opperste Leider. Hij gebruikt het later weer om tegen de Ridders van Ren te vechten in Episode IX.

Hoe kwam Anakin Skywalker's lichtzwaard terecht?

Aan het einde van Star Wars Episode IX: Skywalker's Ascension, zien we Rey terugkeren naar Tatooine. Voordat ze haar raadselachtige gele lichtzwaard inzet, komt de hoofdpersoon het lichtzwaard van Anakin Skywalker (dat vooral van Luke is voor Rey) en Leia Organa in het zand begraven. Ze beschouwt Luke en Leia als haar echte ouders, in tegenstelling tot Darth Sidious, die ze liever uitsluit van haar familie.

Deze scène wordt gezien als een laatste eerbetoon van Rey aan de wapens van hen met wie de geschiedenis begon. Sindsdien heeft Anakin Skywalker's lichtzwaard niet meer bewogen, het is nog steeds begraven onder het zand van Tatooine...

lichtzwaarden van Anakin Skywalker en Leia Organa

Zoals je ziet is het lichtzwaard van Anakin Skywalker een waar relikwie dat een grote rol speelde in de verhaallijn van Star Wars. Doorgegeven van generatie op generatie door de Skywalkers, verdient het wapen ook waardering van de fans. Het is niet onwaarschijnlijk dat het zwaard in de toekomst weer opduikt!

Vergeet tenslotte niet dat Anakin niet de enige is die zo'n blauw zwaard uit dit lichtzwaard kan toveren. Met onze ANA-S Legendary replica, heb je de mogelijkheid om volledig in de schoenen van de Jedi turned Sith te stappen. U kunt het ontdekken door hieronder te klikken:

Lichtzwaard geïnspireerd op de sabel van Anakin Skywalker Zie het ANA-S zwaard

Laat een reactie achter

Aarzel niet om commentaar te geven, we zijn geïnteresseerd in uw mening, jonge leerling!


Bekijk het hele artikel

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard (Darth Tyranus)

4 min lezen

Bekijk het hele artikel
Cal Kestis' lichtzwaard

Cal Kestis' lichtzwaard

5 min lezen

Bekijk het hele artikel
Kylo Ren's lichtzwaard

Kylo Ren's lichtzwaard

6 min lezen

Bekijk het hele artikel

Grijp de volgende promotie!