Cal Kestis' Lichtzwaard | Galactisch Lichtzwaard
  • Gratis levering in Nederland
  • 2 lichtzwaarden gekocht = 1 gratis koppelstuk
0

Uw mandje is leeg

Cal Kestis' lichtzwaard

5 min lezen

Cal Kestis' lichtzwaard

De hoofdpersoon Cal Kestis, voor het eerst te zien in de videogame Star Wars Jedi: Fallen Order, is uitgerust met een speciaal lichtzwaard. De Padawan, gespeeld door Cameron Monaghan, was een van de overlevenden van Darth Sidious's Order 66 en volgde de lessen van zijn Jedi-meester: Jaro Tapal.

Hij werd neergeschoten door klonen, maar voordat hij stierf, gaf hij zijn lichtzwaard, dat niet meer dan een enkelbladige sabel was geworden, aan Cal Kestis. Cal Kestis hanteerde dit wapen aan het begin van het spel tegen een Confessor, de Tweede Zuster.

Daarvoor had de held een ander lichtzwaard dat gemakkelijk te vergeten is. Maar dat is niet alles, er zijn nog meer ongelooflijke anekdotes over het lichtzwaard van Cal Kestis. Laten we eens kijken naar alles wat er te weten valt over deze sabel, zodat hij geen geheimen meer voor je heeft.

In welke media verschijnt het lichtzwaard van Cal Kestis?

Voorlopig is het lichtzwaard van Cal Kestis alleen verschenen in werken waar de eigenaar aanwezig was, namelijk in videogames. Beide worden ontwikkeld door Respawn Entertainment en uitgegeven door Electronic Arts.

Star Wars Jedi: Fallen Order (videogame)

Star Wars Jedi: Fallen Order poster

Star Wars Jedi: Fallen Order is het allereerste spel waarin het lichtzwaard van Cal Kestis voorkomt. Het personage is lid van de Ironmongers' Guild, waar hij Prauf Boudey ontmoet, die hij aardig lijkt te vinden. Prauf wordt echter doorboord door een dubbel draaiend lichtzwaard tijdens een controle door twee Confessors die vergezeld worden door Stormtroopers. Op dat moment hief Cal Kestis voor het eerst zijn lichtzwaard tegen de Tweede Zuster. Hij had slechts tijd om een paar klappen uit te delen voordat hij vluchtte met de hulp van een schip genaamd de Stinger Mantis. Aan boord ontmoette hij twee nieuwe bondgenoten: Greez Dritus (de kapitein) en Cere Junda (een voormalige Jedi). Later raakte hij ook bevriend met Merrin, een zuster van de nacht.

Star Wars Jedi: Survivor (videogame)

Star Wars Jedi: Survivor poster

In dit tweede opus, uitgebracht in april 2023, krijgen we de kans om opnieuw de avonturen van Cal Kestis en BD-1 (de kleine tweebenige droid) te beleven. In dit spel, dat begint met de verschijning van Senator Sejan, wordt Cal opnieuw vergezeld door hetzelfde lichtzwaard. Hij krijgt te maken met nieuwe vijanden zoals Dagan Gera, Rayvis, Bode Akuna en Drya Thornne. Als hij Drya Thornne heeft verslagen, kan Cal Kestis zijn zender ophalen en zijn lichtzwaard transformeren in een kruisboogzwaard zoals die van Kylo Ren. Onze hoofdpersoon vecht ook met tegenstanders die hij al in Fallen Order is tegengekomen. Dit zijn onder andere de Negende Zuster, die ooit een Jedi was met de naam Masana Tide.

Uiterlijk van het Cal Kestis lichtzwaard

Het handvat van het Cal Kestis lichtzwaard is overwegend metallic grijs, met een zwart handvat. Wat deze sabel echt onderscheidt van de andere is zijn atypische tweedelige emitter. Wat betreft de pommel, afhankelijk van wanneer je hem ziet in het Cal Kestis epos, zul je hem een tijdje beschadigd zien. Over het geheel genomen is het handvat langer dan de meeste lichtzwaarden.

Wat het blad betreft: het Kyber-kristal van het lichtzwaard van Cal Kestis is blauw in canontermen vanwege de cinematics en promotionele beelden. Maar het is ook mogelijk om de sabel te zien met een paarse, groene, oranje en zelfs rode kling door hem aan te passen in de games. Op een werkbank kun je ook andere onderdelen van het lichtzwaard aanpassen, zoals de zender.

Handvat van het lichtzwaard van Cal Kestis

Had Cal Kestis zijn eerste lichtzwaard voor deze?

Cal Kestis had zijn eerste lichtzwaard toen hij in de leer was bij Jaro Tapal voordat zijn mentor hem zijn eigen lichtzwaard gaf. Het is een relatief eenvoudige sabel met een bruine hoofdband en een uitlopende emitter zoals het lichtzwaard van Obi-Wan en Luke Skywalker. Zijn plasmablad is blauw zoals het tweede lichtzwaard dat Cal Kestis heeft. Zijn plasmablad is blauw zoals het tweede lichtzwaard dat hij hanteert. Tijdens de aanval van Order 66 op Jaro Tapal en Cal Kestis verloor de Padawan zijn lichtzwaard in het schip, dat vervolgens explodeerde...

Eerste lichtzwaard van Cal Kestis

Hoe veranderde Cal Kestis zijn lichtzwaard in een dubbel lemmet?

Op de planeet Dathomir heeft Cal Kestis visioenen van Jaro Tapal. Deze visioenen kwellen hem, waardoor zijn Kyber kristal breekt. Op Ilum besluit hij een nieuw lichtzwaard te maken voordat hij zich aansluit bij de Jedi Tempel. Geïnspireerd door het ontwerp van het dubbele lichtzwaard van zijn meester, ontwierp Cal Kestis zijn eigen sabel met twee bladen. Het ene uiteinde is gemaakt van Jaro Tapal's sabel en het andere van Cere Junda's oude lichtzwaard. De twee Kyber-kristallen zijn eigenlijk één kristal dat hij heeft teruggevonden, maar dat in tweeën is gebroken.

Net als Ahsoka en haar witte sabels kan Cal Kestis met twee lichtzwaarden tegelijk vechten door de 2 delen van zijn dubbele sabel van elkaar te scheiden. Hij kan ze ook bij elkaar houden en slechts één van de bladen activeren, zoals de dubbele sabel van Maul.

Dubbel lichtzwaard van Cal Kestis

Wat zijn de meest gedenkwaardige lichtzwaardgevechten van Cal Kestis?

Cal Kestis tegen de tweede zus

Deze Confessor was ooit de leerling van Cere Junda geweest en heette Trilla Suduri. De tweede zus was de eerste tegenstander die Cal Kestis zijn lichtzwaard zag aansteken in Fallen Order. Ze stalkt hem de hele game lang voordat ze aan het einde door Cal wordt verslagen, ondanks het feit dat ze een roterend lichtzwaard met twee bladen heeft. Het is echter Darth Vader die haar vervolgens neerschiet.

Cal Kestis tegen de tweede zus

Cal Kestis tegen Dagan Gera

Dagan Gera was een High Republic Jedi Master die we ontmoeten in Star Wars Jedi: Survivor. Cal Kestis maakt de fout hem uit zijn lange slaap te wekken en beseft gaandeweg dat hij niet zomaar een Jedi is... Dagan Gera bloedt uit zijn kristal, wat het eerste gevecht ontketent. Tijdens hun tweede duel sterft Dagan Gera door toedoen van Cal Kestis, die de gedaante aanneemt van Santari Khri, de vriend van de voormalige Jedi.

Cal Kestis tegen Dagan Gera

Cal Kestis tegen Bode Akuna

Vanaf het begin van Star Wars Jedi: Survivor wordt Bode Akuna gepresenteerd als een echte bondgenoot op wie Cal Kestis kan rekenen. In werkelijkheid is hij een verrader die undercover is gegaan om zijn dochter te beschermen. We leren ook dat hij ooit een Jedi was. Zijn gevecht met Cal Kestis en zijn lichtzwaard is het allerlaatste in het spel en eindigt met een overwinning voor Cal.

Cal Kestis tegen Bode Akuna

Cal Kestis tegen Darth Vader

Tot slot gaat Cal Kestis ook de confrontatie aan met de beruchte Sith Lord Darth Vader aan het einde van Star Wars Jedi: Fallen Order, nadat hij de tweede zuster heeft gedood. Hij wordt vergezeld door Cere Junda om het op te nemen tegen de Sith, die veel te machtig is. De verhaallijn van de game nodigt Cal Kestis daarom uit om te vluchten voor Vader voordat hij afsluit... Vader met zijn lichtzwaard zien was een grote verrassing voor fans van de licentie.

Cal Kestis tegen Darth Vader

Het lichtzwaard van Cal Kestis heeft al heel wat blasterschoten afgeketst en heeft al heel wat reizen doorstaan in de handen van zijn eigenaar. En misschien zien we hem in de toekomst wel terug in games, films en tv-series.

Zoals je hebt gezien, bieden de games altijd verborgen geheimen rond krachtige artefacten. Dit zijn onder andere het wapen van Cal Kestis, Boone Kestis lichtzwaard en het Holocron van Eno Cordova. Het Star Wars-universum van George Lucas is groot genoeg voor dit soort verborgen bonussen.

Als je lid wilt worden van de Jedi-orde en tegen het Keizerrijk wilt vechten, heb je een lichtzwaard van goede kwaliteit nodig. We raden je aan om al onze realistische lichtzwaarden uit het menu op deze site te bekijken.


Laat een reactie achter

Aarzel niet om commentaar te geven, we zijn geïnteresseerd in uw mening, jonge leerling!


Bekijk het hele artikel

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard (Darth Tyranus)

4 min lezen

Bekijk het hele artikel
Kylo Ren's lichtzwaard

Kylo Ren's lichtzwaard

6 min lezen

Bekijk het hele artikel
Soorten lichtzwaarden ontcijferd

18 soorten lichtzwaarden ontcijferd

10 min lezen

Bekijk het hele artikel

Grijp de volgende promotie!