Darth Maul's Dubbele Lichtzwaard | Galactisch Lichtzwaard
  • Gratis levering in Nederland
  • 2 lichtzwaarden gekocht = 1 gratis koppelstuk
0

Uw mandje is leeg

Darth Maul's dubbele lichtzwaard

6 min lezen

Darth Maul's dubbele lichtzwaard

Als je denkt aan de bestaande dubbele lichtzwaarden in Star Wars, is die van Darth Maul de eerste die in je opkomt. Inderdaad, voor het eerst verschenen in Episode 1: The Phantom Menace, hanteert de antagonist dit totaal nieuwe wapen met uitstekende controle. Zijn twee bladen maken hem even origineel als destructief!

Fascinerend voor veel aardbewoners, Darth Maul's dubbele lichtzwaard is een speciaal artikel waard. We ontdekten dat deze dubbelblads sabel, naast dat hij erg stijlvol is, nog andere informatie bevat die onbekend is bij het grote publiek...

Het blijkt bijvoorbeeld dat de oorsprong van dit dubbele lichtzwaard goed gedocumenteerd is in het niet-canon Star Wars universum. Maar je moet het echt willen om dit soort klompjes te vinden. Geen zorgen, daar hebben we voor gezorgd.

Voorstelling van Darth Maul's dubbele lichtzwaard

Darth Maul's dubbele lichtzwaard

Qua uiterlijk is het dubbele lichtzwaard van Darth Maul bijzonder lang en meestal zilver van kleur. Het heeft ook een paar vleugjes zwart en rood. De 2 lasers zijn rood omdat Maul een Sith Lord is. Bovendien heeft hij de mogelijkheid om slechts één van de zwaarden uit te stoten als hij dat wil, want het handvat is een set van 2 sabels die Maul zelf heeft gelast.

Op de terugkerende vraag: Heeft Darth Maul's lichtzwaard 2 kyber kristallen? Het antwoord is duidelijk ja, aangezien het wapen bestaat uit 2 onafhankelijke sabels die zijn gekoppeld. Alle onderdelen zijn dus in tweevoud. Er zij ook op gewezen dat er een wapen is uitgevonden door de Zabraks dat sterk lijkt op dit wapen: de Zhaboka. Mauls soort had al eerder een wapen met 2 bladen gemaakt...

Hoewel zijn lichtzwaard onberispelijk lijkt, is het moeilijk er een te beheersen die twee bladen spuwt. Door Mauls genialiteit in de strijd is hij ermee vertrouwd geraakt, maar het is een verbazingwekkend zwaard dat weinigen zo kunnen hanteren als hij.

Wat is de oorsprong van Darth Maul's dubbele lichtzwaard?

Zoals we aan het begin van dit artikel suggereerden, is de oorsprong van dit mysterieuze wapen onthuld. In Volume 10 van de Star Wars Tales strip, het korte verhaal "Nameless" laat Maul trainen naast Darth Sidious. Op dit punt bezit de Sith-leerling slechts een traditioneel lichtzwaard en wordt hij door zijn meester gestuurd om Siolo Ur Manka te executeren in het Jentares-systeem. Zelfverzekerd probeerde Maul de Jedi-meester bij verrassing aan te vallen, maar hij faalde en werd in een mum van tijd verslagen door zijn tegenstander die een eenvoudige houten staf gebruikte...

De toekomstige Dathomiriaanse Sith Heer verliet de planeet waar hij was verslagen, al denkend aan zijn volgende tegenaanval. Eenmaal thuis begon hij aan het dubbele lichtzwaard dat we nu kennen, gebaseerd op de blauwdrukken die hij van zijn mentor Sidious had gekregen. Hij paste het standaard lichtzwaard aan dat hij als eerste helft had gebruikt. Toen verbond hij er een tweede identiek lichtzwaard aan.

Darth Maul die zijn dubbele lichtzwaard maakt

Nadat hij het ultieme wapen had gemaakt en een machiavellistische strategie had bedacht, keerde hij terug naar de mediterende Jedi op zijn thuisplaneet om zijn missie voor eens en altijd te voltooien. Tegenover Manka hield Maul slechts één van de twee lasers omhoog in de hoop zijn tegenstander met het andere uiteinde te verrassen en hem tegelijkertijd af te maken. Het werkte perfect, en de Jedi stierf door de tweede geactiveerde laser op zijn rug...

Maul versus Siolo Ur Manka


De Sith leerling zal Sidious vertellen dat, net als zijn rol bij zijn meester, zijn nieuwe dubbele lichtzwaard slechts een naamloos moordwerktuig is, niets meer... Vandaar de titel van dit avontuur: "Nameless".

Welke vorm van lichtzwaard gevecht beoefent Maul?

In zijn dubbele lichtzwaardgevechten gebruikt Maul Vorm VII, ook bekend als "Juyo" of "Weg van de Vornskr". Dit is de vorm van woestheid, die andere varianten kent, zoals de Vaapad uitgevoerd door het lichtzwaard van Mace Windu. Deze verdorven vechtstijl is uiterst gecompliceerd om te beheersen en wordt geleid door een gecontroleerde loslating van destructieve emoties. Inderdaad, leren je gevoelens te temmen (hoe slecht ze ook zijn) en veel kennis hebben van de Duistere Kant van de Kracht is essentieel.

Deze zeer offensieve vorm van vechten wordt gekenmerkt door snelle, verbonden en vaak slinkse slagen! Meestal wordt deze stijl bekritiseerd omdat hij krachtig is in een duel, ten koste van een verwaarloosde verdediging. Maar de bijzonderheid van het wapen van Darth Maul compenseert dit gebrek ideaal.

Darth Maul met zijn dubbele lichtzwaard

Darth Maul's grootste dubbele lichtzwaardgevechten

Het is ondenkbaar om over lichtzwaarden te praten zonder de gevechten te vermelden die deze wapens als eerste meemaken. Maul's dubbele lichtzwaard biedt zowel epische als originele confrontaties, hier zijn de 3 beste naar onze mening...

Darth Maul versus Obi-Wan Kenobi en Qui-Gon Jinn

Dit gevecht, zeker het meest bekende, vindt plaats in Star Wars Episode 1: The Phantom Menace op de planeet Naboo. Hierin speelt acteur Ray Park als Maul tegen Jedi-ridder Qui-Gon Jinn en zijn Padawan, Obi-Wan. Deze "1 tegen 2" is tekenend voor de effectiviteit van het wapen, want de Sith Lord weet zich geruime tijd staande te houden en doorboort en doodt zelfs Qui-Gon Jinn.

Hierna zal de laatste confrontatie tussen Obi-Wan en Maul de Jedi-leerling dwingen om met heel zijn ziel te vechten, tot het punt dat hij het lichtzwaard met twee bladen in tweeën snijdt. De Sith zal dan de functionele helft gebruiken tegen het lichtzwaard van de jonge Kenobi. Hoewel hij nog steeds gewapend is, wordt hij op zijn beurt bij verrassing verslagen dankzij een onvoorspelbaar gebruik van de Kracht door zijn tegenstander. Onze antagonist overleeft deze nederlaag.

Darth Maul versus de Inquisiteurs

Na het verliezen van zijn vorige gevecht, herbouwde Maul een tweede versie van zijn dubbele rode lichtzwaard. In de laatste aflevering van seizoen 2 van Star Wars Rebels is het deze die hij gebruikt tegen de Inquisiteurs, die ook hun eigen aangepaste lichtzwaard met dubbele bladen hebben. Het bijzondere van hun dubbele lichtzwaard is dat het gedraaid kan worden.

In deze clip zien we Maul verschillende gekoppelde duels met handigheid domineren. Maar ook om te laten zien dat van deze verschillende dubbele lichtzwaardragers, hij de beste is!

Darth Maul versus Ahsoka Tano

Tijdens het beleg van Mandalore, in aflevering 10 van Star Wars: The Clone Wars seizoen 7, woedt een van de meest indrukwekkende gevechten. Ahsoka Tano's gevecht met Darth Maul. Door het feit dat Ahsoka met twee lichtzwaarden vecht tegen de Sith en haar dubbele lichtzwaard konden de fans een duel ontdekken dat zeer ongebruikelijk is.

Hoewel dit een van Mauls meest ongelooflijke gevechten is, zal hij het verliezen doordat hij van de balk wordt gegooid waarop de videopassage wordt afgesloten. De Togruta Ahsoka redt Maul uit de leegte, maar haar wapen wordt in beslag genomen door haar bondgenoten...

Zijn er nog andere dubbele lichtzwaard dragers dan Darth Maul?

Hoewel hij de beroemdste dubbele lichtzwaardvechter in Star Wars is, is de Sith Lord zeker niet de enige die zo'n intimiderend wapen hanteert. De gevallen Jedi-ridder Exar Kun was de allereerste die dit type dubbel lichtzwaard maakte. Andere personages zoals Savage Opress (de broer van Maul) en Pong Krell dragen ook een of meer dubbelblads lichtzwaarden.

Er werden variaties op het wapen gemaakt, zoals de roterende lichtzwaarden met twee bladen van de inquisiteurs, met name om te vliegen door ze te draaien, de in elkaar grijpende lichtzwaarden van Asajj Ventress of de lichtzwaardspies van de bewakers van de Jedi-tempel.

Pong Krell en de Grootinquisiteur met dubbele lichtzwaarden

Het karakter van Darth Maul heeft de harten van de fans van de saga veroverd dankzij zijn beroemde dubbele lichtzwaard. Bovendien weten we dat de Sith ook een ander vreselijk wapen konden hanteren, de Darksaber! Het succes van deze antagonist komt zeker door de legendarische lichtzwaarden die hij met talent wist te hanteren...

We weten dat wanneer een lichtzwaard anders is dan wat we gewend zijn te zien, het gevecht waarschijnlijk erg leuk wordt om naar te kijken. Natuurlijk was de Zabrak geen uitzondering op de regel. Hiervoor heeft Star Wars besloten meer inhoud te geven aan het publiek dat geniet van Maul. In het bijzonder door de oorsprong van zijn wapen te onthullen in de strips, en door een vervolg te bieden in de animatieserie.

Wil je een dubbel lichtzwaard zoals Darth Maul's? Weet dat voor de aankoop van 2 sabels op onze site, wij automatisch een lichtzwaardkoppeling aanbieden om de knoppen ertussen te monteren! Ontdek ook onze Legendarische replica geïnspireerd op het zwaard van Darth Maul door hieronder te klikken:

Lichtzwaard geïnspireerd op het zwaard van Darth Maul Zie het DARTH-M zwaard

Laat een reactie achter

Aarzel niet om commentaar te geven, we zijn geïnteresseerd in uw mening, jonge leerling!


Bekijk het hele artikel

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard (Darth Tyranus)

4 min lezen

Bekijk het hele artikel
Cal Kestis' lichtzwaard

Cal Kestis' lichtzwaard

5 min lezen

Bekijk het hele artikel
Kylo Ren's lichtzwaard

Kylo Ren's lichtzwaard

6 min lezen

Bekijk het hele artikel

Grijp de volgende promotie!