Darth Vader's Lichtzwaard | Galactisch Lichtzwaard
  • Gratis levering in Nederland
  • 2 lichtzwaarden gekocht = 1 gratis koppelstuk
0

Uw mandje is leeg

Darth Vader's lichtzwaard

6 min lezen

Darth Vader's lichtzwaard

We hoeven je niet voor te stellen aan Darth Vader, de antagonist van de eerste trilogie. Hij is een waar icoon van de populaire cultuur geworden en heeft ontegenzeggelijk bijgedragen aan het succes van Star Wars. Gekleed in cybernetisch harnas, een zwarte cape en helm heeft hij het uiterlijk van de ideale schurk. Zijn rode lichtzwaard geeft een agressief tintje aan de uitrusting van de Sith Lord.

Ondanks het feit dat elke fan van de saga het lichtzwaard van Darth Vader minstens één keer heeft gezien, zijn mensen die de geschiedenis ervan kennen zeldzaam. Het wapen wordt inderdaad verschillende keren gebruikt, maar zijn verleden blijft even duister als zijn eigenaar.

De oorsprong van Vader's lichtzwaard is niet gemakkelijk te vinden, je zult verder moeten kijken dan de films en de bijbehorende animatieseries. Daarom nodigen we je uit om samen met ons de sabel van Darth Vader te herontdekken. Het wapen van de Sith is niet alleen vreselijk destructief, maar heeft ook een interessantere geschiedenis dan het lijkt.

Verschijning van Darth Vader's lichtzwaard

Darth Vader's lichtzwaard handvat

Het handvat van Darth Vaders lichtzwaard is grotendeels van chroom en bestaat uit verschillende zwarte delen. Deze omvatten de onderste randen, de Kyber-kristalkamer en de emitterhuls van het lemmet. Vader's wapen is gebouwd op het ontwerp van zijn lichtzwaard toen hij Anakin Skywalker was, voordat hij de Sith Heer Darth Vader werd. Dit verklaart de overeenkomsten tussen de 2 lichtzwaarden. Het lichtzwaard van Darth Vader wordt aangedreven door een beschadigd rood Kyber-kristal.

Ook kan Vader's lichtzwaard de lengte van zijn plasmablad veranderen, zoals zijn vorige wapen. We zien ook dat het handvat en de knoppen dik genoeg zijn om Vader's robothanden goed vast te houden. Ten slotte zal het lichtzwaard van de Sith Lord mettertijd evolueren naarmate zijn drager besluit het aan te passen en zo steeds beter te maken.

Hoe kwam Darth Vader aan zijn rode lichtzwaard?

Tussen Star Wars Episode III en IV hanteert Anakin, nu Darth Vader, dit nieuwe rode lichtzwaard. In de films wordt echter geen informatie gegeven over hoe dit wapen kan worden verkregen. In feite moet je je verdiepen in het stripboek Darth Vader - Dark Lord of the Sith om erachter te komen hoe het personage dit lichtzwaard kreeg. De strip begint met Darth Vader als leerling van Darth Sidious na zijn redding op Mustafar.

Palpatine legt uit dat hij nu een nieuwe sabel nodig heeft, een rode Sith lichtsabel. Dan leidt hij hem naar een ceremonie geleid door Mas Amedda die vele Jedi lichtzwaarden tot verbranding veroordeelt. In het bijzonder zien we dat Master Yoda's groene lichtzwaard in het vuur wordt gegooid, wat verklaart hoe het terecht is gekomen... Als de Grootvizier zijn toespraak houdt, zal Sidious hem vertellen hoe een Sith aan zijn rode lichtzwaard komt:

"Je moet, via de donkere kant, je kristal doordrenken met je lijden. Wanneer deze kwelling hem te veel wordt, zal hij een prachtige scharlakenrode kleur krijgen die je woede weerspiegelt."

Darth Sidious

Hierna zal Vader's nieuwe mentor hem sturen om een Jedi te vinden om zijn Kyber kristal te laten "bloeden". Het bloedingsritueel bestaat uit het corrumperen van een kristal met behulp van negatieve emoties zoals pijn of haat om het een rode tint te geven. Darth Vader wordt vergezeld door een droid die de weinige overgebleven Jedi na Order 66 zal onderzoeken om een potentieel doelwit te bepalen. De Jedi op wie deze jacht gericht is, is Kirak Infil'a die de gelofte van Barash heeft afgelegd, wat betekent dat hij de Jedi-orde niet meer ziet zitten. De Jedi Master is gespecialiseerd in lichtzwaardgevechten.

Darth Vader versus Kirak Infil'a

Darth Vader zal eerst vechten tegen de trainingsdroid van de Jedi, Arex genaamd, en daarna zijn lichtzwaard ophalen om Kirak Infil'a te confronteren. Hoewel vastbesloten om zijn rode lichtzwaard te krijgen, zal Vader zijn eerste mislukking tegen de Jedi lijden... Kort daarna zal de Sith terugkeren om de vijand die hem versloeg het hoofd te bieden, vertrouwend op zijn zwakke punt: zijn grote welwillendheid. Als Darth Vader veel onschuldige mensen in gevaar brengt, zal Kirak Infil'a gedwongen worden hen te beschermen. Dit brengt de verdediging van de Jedi in gevaar, die door Vader zullen worden gedood. De laatste pakte zijn lichtzwaard om zijn kristal te laten bloeden zoals hij gepland had.

Mustafar is niet alleen een slechte plek, maar ook de plek waar Vader een puur moment van haat beleefde. Daarom heeft Sidious het schip van zijn leerling geprogrammeerd om naar deze planeet te gaan. Hij vertrouwt op het feit dat Mustafar grote betekenis heeft voor Vader om zijn bloedingsritueel uit te voeren. Hij slaagt erin het Kyber kristal van Kirak Infil'a te laten bloeden, waardoor hij een glinsterend rood zwaard kan hanteren... Later zal Darth Vader het Jedi handvat vervangen door een nieuwe die hij zelf gebouwd heeft. Het is degene die we hierboven presenteerden.

Darth Vader laat zijn Kyber Kristal bloeden

Darth Vader's belangrijkste lichtzwaard gevechten

Darth Vader is niet alleen een meester van de Force, hij is ook een zeer goede lichtzwaardvechter. De antagonist heeft dit bewezen door verschillende opmerkelijke gevechten tegen machtige personages. De volgende gevechten worden gepresenteerd in de chronologische volgorde van het Star Wars universum.

Darth Vader versus zijn voormalige leerling Ahsoka Tano

In dit duel, dat begint in de laatste aflevering van Star Wars Rebels seizoen 2, zien we Ahsoka Tano vechten tegen Darth Vader. Ze had hem ooit als haar meester beschouwd, toen hij nog Anakin Skywalker was. Ze ontdekt Vader's identiteit na het breken van zijn masker met haar twee witte lichtzwaarden. Hoewel geschokt door de openbaring, vlucht Ahsoka niet met Ezra Bridger en blijft ze vechten tegen Vader. De confrontatie vindt uiteindelijk geen echte uitweg...

Darth Vader versus zijn vroegere mentor Obi-Wan Kenobi

Tegen het einde van Star Wars Episode IV: A New Hope, kan Darth Vader eindelijk zijn wraak nemen op degene die hem versloeg op Mustafar, Obi-Wan. Inderdaad, terwijl hij niet langer zijn Padawan was voor een korte tijd, verloor Anakin 2 benen en een arm aan Obi-Wan die hem achterliet in een staat dicht bij de dood. Maar in dit opus komt Darth Vader als winnaar uit de strijd tegen Obi-Wan's blauwe lichtzwaard net na de aankomst van Luke Skywalker. De houding van Ben Kenobi voordat hij verdween suggereert dat hij zich misschien liet overmeesteren om Luke de kracht te geven om in de toekomst te overwinnen. Het is ook het feit dat Obi-Wan op deze manier wegglijdt dat hem in staat stelt om later als een wraith weer te verschijnen om Luke te helpen.

Darth Vader versus zijn zoon Luke Skywalker

Eerste confrontatie in de Stad der Wolken

Vader vecht voor het eerst tegen Luke in Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back. Trouwens, Luke vecht hier met het oude wapen van zijn vader, het wapen dat hij bouwde toen hij nog Anakin Skywalker was. De jonge Jedi Luke is duidelijk geen partij voor Darth Vader die hem ontwapent door zijn rechterhand af te hakken. De Sith bekent hem dan dat ze verwant zijn, wat leidt tot de beroemdste zin van de saga "Ik ben je vader". Darth Vader zal hem echter niet de genadeklap kunnen geven, want Luke weet te ontsnappen aan boord van de Millennium Falcon. Dit maakt een tweede en laatste gevecht mogelijk tussen Darth Vader en Luke in de volgende film.

Tweede confrontatie op de Death Star

George Lucas sluit met Star Wars Episode VI: Return of the Jedi de eerste trilogie af met het tweede gevecht tussen Luke en zijn vader. Deze keer zal Luke vechten met zijn groene lichtzwaard, het wapen dat hij zelf gebouwd heeft. De jonge Skywalker heeft een lange weg afgelegd sinds hun eerste duel en dat is te zien! Als Darth Sidious het laatste gevecht overweegt, zal hij Luke vragen Vader te doden nadat hij de overhand heeft gekregen en (op zijn beurt) zijn rechterhand afhakt. Luke zal echter niet toegeven aan de duistere kant en zal genieten van de laatste momenten met zijn vader Vader voordat hij sterft...

Kortom, Vader moest eerst een Kyber kristal laten bloeden om een Sith zwaard te krijgen. Het ontwerp van zijn handvat heeft hem dan een gepersonaliseerd en meer aangepast wapen opgeleverd. Eindelijk zal het lichtzwaard van Darth Vader gebruikt worden tegen grote tegenstanders om ons epische confrontaties te bieden!

Disney heeft veel series gepland voor de toekomst van de Star Wars licentie. We zouden heel goed Vader's lichtzwaard weer op het scherm kunnen zien, tot onze vreugde. Het zou niet onrealistisch zijn om meer te weten te komen over het fictieve wapen...

Als je ook een Sith wilt zijn, kan dat nu. Kijk eens naar onze echte aluminium lichtzwaarden. Ze hebben alle bladkleuren uit de saga. Inclusief het rood dat de Dark Lord of the Sith Darth Vader gebruikt.


Laat een reactie achter

Aarzel niet om commentaar te geven, we zijn geïnteresseerd in uw mening, jonge leerling!


Bekijk het hele artikel

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard (Darth Tyranus)

4 min lezen

Bekijk het hele artikel
Cal Kestis' lichtzwaard

Cal Kestis' lichtzwaard

5 min lezen

Bekijk het hele artikel
Kylo Ren's lichtzwaard

Kylo Ren's lichtzwaard

6 min lezen

Bekijk het hele artikel

Grijp de volgende promotie!