Count Dooku, gespeeld door acteur Christopher Lee, was ooit een Jedi Master. Hij kreeg les van Meester Yoda, die van hem zijn Padawan wilde maken om zijn verontrustende verlangen om te vechten in bedwang te houden. Toen werden Yoda's angsten over Doku duidelijk...
Na de dood van Qui-Gon Jinn keerde hij zich naar de duistere kant en werd hij de leerling van de Sith Heer Darth Sidious (Palpatine). Hij kreeg de titel Graaf van Serenno en stond ook bekend als Darth Tyranus. Hij hanteerde een gebogen lichtzwaard met een rood lemmet zoals geen ander. Met dit wapen kon hij het opnemen tegen machtige tegenstanders.
In dit artikel bekijken we alles wat te maken heeft met het gebogen lichtzwaard van Darth Tyranus. Count Dooku was een belangrijk figuur in de Clone Wars en was betrokken bij enkele ongelooflijke duels. Laten we eens kijken naar de geschiedenis van dit vreemd gevormde lichtzwaard.
Count Dooku's lichtzwaard heeft een 35,5 cm gebogen handvat. Het is overwegend zilver met zwarte accenten. De pommel is breed en zit net onder een rode trekker. Aan het andere uiteinde zit een emitter met een soort hoorn die dienst doet als mesbeschermer.
Het plasmames is rood dankzij het scharlakenrode Kyber-kristal dat Darth Sidious aan Count Dooku gaf. Dooku hoefde dus geen bloedingsritueel uit te voeren zoals Darth Vader deed om zijn rode lichtzwaard te maken.
Uiteindelijk zit het bijzondere aan het lichtzwaard van Count Dooku in de gebogen vorm van het handvat. Deze keuze is gemaakt omdat Christopher Lee erg van schermen hield. Daarom is het handvat gebogen als een schermzwaard. Dit geeft hem een stevigere grip om de bewegingen uit te voeren die horen bij zijn vorm van lichtzwaardvechten.
Count Dooku gebruikt Vorm II: Makashi in zijn lichtzwaardgevechten. Dit is een eenhandige vorm die formidabel is tegen andere lichtzwaard-houders. Deze vechtstijl is gebaseerd op behendigheid en snelle, zuivere, precieze slagen. De bewegingen zijn lang en elegant, een perfecte match voor Count Dooku gezien zijn connectie met schermen. In Form II: Makashi is Dooku's lichtzwaard perfect geschikt voor de taak, omdat het gebogen handvat het zwaard stevig in de hand houdt voor precieze bewegingen. Dit zorgt voor onvoorspelbare aanvalshoeken die moeilijk te pareren zijn voor vijanden wanneer ze geconfronteerd worden met een lichtzwaard met één hand.
Aan het einde van Star Wars: Attack of the Clones (Episode II) vindt er een duel plaats tussen Count Dooku en Anakin Skywalker, vergezeld door zijn meester Kenobi met zijn blauwe lichtzwaard, op Geonosis. De twee Jedi worden echter snel overmeesterd. De jonge Skywalker wordt vanaf het begin neergeslagen door Darth Tyranus' bolts of force. Vervolgens verliest hij een deel van zijn arm door Dooku's lichtzwaard. Uiteindelijk verslaat Count Dooku hen met gemak.
Daarna verschijnt meester Yoda om ons een uitzonderlijk gevecht tegen Count Dooku voor te schotelen. In het midden van het duel, tegenover Yoda's groene lichtzwaard, gebruikt Dooku de kracht om de twee Jedi in gevaar te brengen. Hierdoor wordt het gevecht onderbroken zodat Yoda hen te hulp kan komen. Count Dooku maakt van de situatie gebruik om te vluchten in een ruimteschip van zijn vorige mentor. Het gevecht was relatief kort maar intens door de kracht van de twee krijgers, voorheen meester en leerling.
Aan het begin van Star Wars: Revenge of the Sith (Episode III) krijgen de lichtzwaard-zwaaiende Jedi Anakin en zijn meester Obi-Wan de kans om wraak te nemen op Count Dooku op het schip van Grievous. Deze keer wordt Obi-Wan als eerste neergehaald door Count Dooku. Anakin Skywalker neemt het dan op zich om Count Dooku te verslaan, waarbij hij in één klap zijn beide handen afhakt en zijn lichtzwaard terugkrijgt. Tijdens het gevecht kijkt kanselier Palpatine, die later Darth Sidious blijkt te zijn, toe. Terwijl Anakin Dooku confronteert met beide sabels in zijn handen, spoort Palpatine hem aan Count Dooku te executeren om hem naar de duistere kant te laten keren. De jonge Jedi doet dit uiteindelijk na enige aarzeling, waardoor dit Count Dooku's laatste duel is...
In aflevering 4 van seizoen 3 van Star Wars: The Clone Wars neemt Count Dooku het op tegen zijn leerlingen: Asajj Ventress en Savage Opress, de broer van Darth Maul die ook een dubbelblads lichtzwaard heeft. De opstand wordt georganiseerd door Asajj Ventress, die hulp krijgt van de Zusters van de Nacht om wraak te nemen op Count Dooku. De twee Sith-leerlingen worden gescheiden tijdens het duel, Savage Opress vecht tegen Anakin en Obi-Wan (die net zijn gearriveerd) terwijl Asajj Ventress doorgaat tegen Count Dooku. Net toen Dooku op het punt stond om Asajj Ventress af te maken, vond ze een manier om op het laatste moment te ontsnappen, waardoor het gevecht niet tot een einde kwam.
Er zijn zelfs andere personages dan Count Dooku die een gebogen lichtzwaard hebben. Zo is er Asajj Ventress, die Count Dooku's leerling was en die 2 lichtzwaarden heeft met gebogen handgrepen. Ze kan ze ook verbinden met de pommel om een dubbel lichtzwaard te maken. Dan is er Ahsoka Tano, die twee witte lichtzwaarden met gebogen handgrepen had, waaronder een Shoto. Dankzij deze gebogen sabels kon ze het opnemen tegen bepaalde inquisiteurs.
Dit Sith lichtzwaard heeft vele machtige vijanden moeten bevechten. Er wordt aangenomen dat Count Dooku op een gegeven moment het op twee na machtigste personage in Star Wars was, omdat de eerste en tweede zijn beide meesters waren.
We hopen Count Dooku's lichtzwaard weer te zien in de toekomst, in flashbacks of in speciale series. Star Wars Tales Of The Jedi gaf ons de kans om Dooku te zien met zijn oude gebogen blauwe lichtzwaard. Fans willen duidelijk meer te weten komen over dit personage dat zich naar de duistere kant keerde...
Als je ook een lightsabre wilt kopen die net zo origineel is als die van Count Dooku, nodigen we je uit om onze eigen lightsabres te bekijken in het menu op deze site. En misschien komt er ooit een lichtsabel van Count Dooku bij die van ons!
Laat een reactie achter
Aarzel niet om commentaar te geven, we zijn geïnteresseerd in uw mening, jonge leerling!
Bekijk het hele artikel