Kylo Ren's Lichtzwaard | Galactisch Lichtzwaard
  • Gratis levering in Nederland
  • 2 lichtzwaarden gekocht = 1 gratis koppelstuk
0

Uw mandje is leeg

Kylo Ren's lichtzwaard

6 min lezen

Kylo Ren's lichtzwaard

Er zijn vele redenen waarom Kylo Ren's lichtzwaard zo anders is dan alles wat Star Wars fans eerder hebben gezien. Sinds de trailers voor Star Wars: The Force Awakens voor het eerst verschenen, zijn velen nog steeds benieuwd naar dit nieuwe ontwerp. De laatste trilogie gaf ons wat antwoorden, maar niet alle geheimen van dit lichtzwaard zijn er.

We hebben alles gedaan om de mysteries van dit wapen te ontrafelen. Jonge leerling, ook al ben je een fan van dit personage, in dit artikel leer je nieuwe dingen over Kylo Ren's lichtzwaard.

Dus hou je vast, want vandaag gaan we de hyperruimte in. Deze interstellaire reis laat je de geschiedenis en de oorsprong van Kylo Ren's lichtzwaard beter begrijpen. Waarom is het zo speciaal en beroemd? Zoek het uit!

Presentatie van Kylo Ren's lichtzwaard

Ben Solo's lichtzwaard


Misschien is het je niet opgevallen, maar in de beroemde flashback van aflevering 8 zien we heel even het lichtzwaard van Ben Solo (Kylo Ren voor wie uit een ver sterrenstelsel komt...) toen hij nog een jonge padawan was!

Het lemmet van zijn zwaard had toen nog geen 3 bladen, het was uniek en blauw van kleur. Qua vorm zijn de twee sabels precies hetzelfde ontwerp, afgezien van de verandering van de kleur van het handvat van grijs naar zwart en de extra kieuwen op de nieuwe sabel. Het rode driebladige lichtzwaard lijkt dus hetzelfde te zijn als waarmee hij als Padawan begon, hoewel het enkele wijzigingen heeft ondergaan.

Ben Solo en Kylo Ren's lichtzwaard


Het was zijn overstap naar de donkere kant van de Kracht die hem het "bloeden" ritueel liet uitvoeren om de kleur van zijn zwaard te veranderen. Wees niet zo gehaast! Wij zullen dit proces later in het artikel nader bestuderen.

Waarom is Kylo Ren's lichtzwaard onstabiel?

De normale manier om een lichtzwaard te krijgen is om het zelf te maken. Dit betekent dat er veel van uw eigen persoonlijkheid gaat zitten in het maken van de kast en de staat van het kristal wanneer het in het hart van het wapen wordt geplaatst.

Volgens de Star Wars Illustrated Encyclopedia - The Force Awakens: Episode VIII, lijkt Kylo Ren's zwaard onstabiel om twee belangrijke redenen:

  • Hoewel het ontwerp van het wapen oud is, zijn de technologie en de onderdelen in de sabel nieuw. Inderdaad, Kylo's lichtzwaard is gebouwd met moderne onderdelen, om het zo dicht mogelijk bij een echt werkend lichtzwaard te brengen. Het ruwe uiterlijk doet echter vermoeden dat het is gebouwd door iemand met te weinig ervaring. Het is dan ook door een onervaren hand gemaakt en bevat in de kern veel problemen. Veel fans speculeren dat Kylo Ren nooit echt het vermogen heeft geleerd om zijn eigen lichtzwaard te bouwen, omdat hij zijn Jedi-training met zijn mentor Luke Skywalker niet volledig heeft afgemaakt.
  • Het belangrijkste is dat het lichtzwaard een gebarsten Kyber-kristal gebruikt, wat de belangrijkste oorzaak is van het onregelmatige uiterlijk van het blad. Uiteraard is dit lichtzwaard een perfecte weerspiegeling van het onstabiele karakter van zijn drager.

Deze factoren dragen bij tot de instabiliteit van het wapen dat hij gedurende de laatste trilogie van de Star Wars saga gebruikt.

Voor degenen die Engels spreken is hier een uittreksel uit het boek Star Wars, The Force Awakens: The Illustrated Encyclopedia.

Encyclopedisch uittreksel over Kylo Ren's lichtzwaard

Waarom is Kylo Ren's lichtzwaard kristal gebarsten?

Het kristal in zijn lichtzwaard is eigenlijk zijn sabelkristal als Padawan. Het is gebarsten omdat het "bloedt". Omdat Kyber-kristallen van nature geen rode kleur hebben, moeten gebruikers van de duistere kant van de kracht een moeilijk ritueel uitvoeren dat "bloeden" heet, om het Kyber-kristal naar hun hand te zetten.

Tijdens een meditatie moet de Sith al zijn haat erin gieten tot het kristal geen weerstand meer biedt en begint te bloeden, om een uitbarsting van rood licht terug te sturen. We kunnen dit ritueel zien in een stripboek waar we de stadia van creatie van Darth Vader's rode lichtzwaard zien. Het was erg moeilijk voor hem om zijn kristal te laten bloeden...

Bloedend uit een Kyber kristal


Kylo's onervarenheid vernietigde bijna zijn kristal in het proces, waardoor het barstte en zeer onstabiel werd. Daardoor moest hij aan beide zijden van zijn lichtzwaard uitgangen bouwen, "quillons" genaamd. Deze uitlaten laten de extra energie en warmte die het kristal produceert vrij en kanaliseren. Zonder hen zou het lichtzwaard van Kylo Ren gewoon in zijn handen ontploffen.

Handvat van Kylo Ren's lichtzwaard


Het is ook belangrijk te weten dat een door het bloedingsritueel beschadigd kristal kan worden hersteld. Een perfect voorbeeld hiervan was Ahsoka Tano die haar zwaarden van rood naar wit veranderde.

Waarom klinkt Kylo Ren's lichtzwaard zo anders?

Niet alleen het uiterlijk van zijn nieuwe lichtzwaard is anders, maar ook het geluid. Wanneer Kylo zijn lichtzwaard activeert, is er dat bekende zoemende geluid dat we allemaal kennen, gemengd met iets anders, een elektrisch gekraak... Het is een verschrikkelijk geluid, uniek voor een lichtzwaard, en dit is met opzet gedaan!

Luister naar dit gewelddadige en explosieve geluid!


Laten we Mathew Wood en David Acord, respectievelijk Sound Editing Supervisor en Sound Designer voor "The Force Awakens", een paar punten toelichten:

  • Mathew Wood zei dat het geluid van Kylo's lichtzwaard was geïnspireerd op dreigende objecten als kettingzagen en vlammenwerpers: "Het klinkt alsof het is ontworpen door een amateur," legde hij uit. "Het knettert als het aangaat, dus we wilden een elektrisch geluid dat zowel onaf is als dreigend. We wilden een gevaarlijk geluid.
  • David Acord legde dit verder uit in een interview met Nerdist: "Ik denk dat het meest voor de hand liggende nieuwe geluidseffect in de film Kylo's lichtzwaard is. We probeerden, met zijn gebruik van geweld, geluidseffecten te creëren die een perfecte weerspiegeling zouden zijn van zijn karakter, namelijk die ruwe kracht die hij heeft die niet helemaal gevormd is. Het is niet volledig gevormd, maar het is extreem krachtig. Het is een beetje wild en gevaarlijk. Het hoofdblad en het uiterlijk van de extra bladen die uit de zijkanten komen is echt sprankelend. De gedachte voor deze geluidseffecten was om dat te evenaren: iets dat aanvoelt als rauwe energie, pure kracht, terwijl het er een beetje wild en gevaarlijk uitziet.
Kylo Ren die zijn lichtzwaard vasthoudt


Om deze antwoorden samen te vatten, het geluid dat uit Kylo Ren's lichtzwaard komt is een transcriptie van zijn onstabiele persoonlijkheid, zijn wapen is een weerspiegeling van hem. Het doet denken aan het gele lichtzwaard van Rey Skywalker, waarvan het zeldzame lemmet ook een betekenis heeft die echt bij haar past. Of het nu de heldin of de antagonist is, alles is zorgvuldig berekend. In ieder geval heeft Kylo Ren zijn kristal zo gebrekkig gemaakt als hij is, maar het werkt duidelijk nog steeds. Maar het feit dat het gebarsten is, geeft dit zwaard enkele van de meest opmerkelijke kwaliteiten.

Ruw geconstrueerd door gebrek aan kennis en machtswellust, blijkt dat dit lichtzwaard met drie bladen deels een slechte ontwerpfout is, maar wat een angstaanjagende anomalie!

Zit Kylo Ren achter dit lichtzwaardontwerp met 3 bladen?

Het is het tweede seizoen van de Star War Rebels serie en strip #2 van de Darth Maul serie die bewijzen dat Kylo Ren deze vorm van lichtzwaard niet heeft bedacht. Deze stijl van lichtzwaard werd inderdaad gebruikt door zeer oude Jedi die vochten in de laatste strijd die bekend staat als de "Grote Plaag van Malachor" tussen de Jedi-orde en het Sith-rijk.

Het was ook in Star Wars Rebels dat de overblijfselen van dit gevecht later werden ontdekt, waaronder een lichtzwaard met een groen handvat dat door Ezra werd gevonden. In het videospel Star Wars Jedi: Survivor kan Cal Kestis zijn lichtzwaard ook aanpassen door een dwarsbalk toe te voegen.

Eerste 3-bladige lichtzwaarden


Wij houden ook van het idee dat het lichtzwaard het standaardontwerp was voor de Jedi van de Oude Republiek, zoals onze middeleeuwse ridders die deelnemen aan een soort "Force Crusade". Dus Kylo Ren heeft dit type lichtzwaard niet bedacht, hij haalde zijn inspiratie uit het verleden en maakte gebruik van dit oude ontwerp. Zo kon hij zijn gebarsten kristal aanpassen en veilig gebruiken.

Maar hoe kan hij er dan door geïnspireerd zijn als deze vorm van lichtzwaard al duizenden jaren oud is? We nemen aan dat het leren van de verschillende vormen van lichtzwaarden door de geschiedenis heen deel uitmaakt van de training van jonge Padawans. Dus Kylo Ren had zich dit op tijd kunnen herinneren. Dit is natuurlijk maar een theorie.

Ben je geïnteresseerd in een realistisch lichtzwaard met drie bladen? Ontdek het Ancestral model direct geïnspireerd op Kylo Ren's wapen! Het is een echte kwaliteit lichtsabel met een speaker. Dankzij het, zult u een totale onderdompeling kunnen beleven:

Kylo Ren geïnspireerde voorouderlijke lichtzwaard Zie de sabel

Laat een reactie achter

Aarzel niet om commentaar te geven, we zijn geïnteresseerd in uw mening, jonge leerling!


Bekijk het hele artikel

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard (Darth Tyranus)

4 min lezen

Bekijk het hele artikel
Cal Kestis' lichtzwaard

Cal Kestis' lichtzwaard

5 min lezen

Bekijk het hele artikel
Soorten lichtzwaarden ontcijferd

18 soorten lichtzwaarden ontcijferd

10 min lezen

Bekijk het hele artikel

Grijp de volgende promotie!