Luke Skywalker's Groene Lichtzwaard | Galactisch Lichtzwaard
  • Gratis levering in Nederland
  • 2 lichtzwaarden gekocht = 1 gratis koppelstuk
0

Uw mandje is leeg

Luke Skywalker's groene lichtzwaard

4 min lezen

Luke Skywalker's groene lichtzwaard

Luke Skywalker, beschouwd als een van de belangrijkste personages, is een hoofdrolspeler in de Star Wars saga. Luke hanteerde het eerste blauwe lichtzwaard van zijn vader Anakin toen hij nog een Jedi was. Obi-Wan gaf hem deze sabel toen hij hem begon te trainen in Star Wars, Episode IV: A New Hope. Maar hij hield het niet voor altijd...

Inderdaad, in Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back duelleert Luke Skywalker met zijn vader Darth Vader op Bespin en wordt zijn hand afgehakt door deze laatste. De sabel wordt dan teruggehaald door de Dark Lord of the Sith..

Ontwapend besloot de Jedi Luke een groen lichtzwaard te maken. Dit tweede lichtzwaard verscheen voor het eerst in Star Wars Episode VI: Return of the Jedi in 1983. Luke gebruikte het voor vele missies, waaronder de Slag om Endor, om Han Solo te redden uit de val van Jabba the Hutt, en in The Mandalorian om Grogu te vinden en te trainen.

Presentatie van Luke Skywalker's lichtzwaard

Luke Skywalker's lichtzwaard handvatLuke bouwde dit groene lichtzwaard op Tatooine tussen Episode V en VI, waar Kenobi eerder had gewoond. Daar vond hij Jedi teksten die hem hielpen het zwaard te bouwen. Daarvoor verzamelde hij onderdelen bij verkopers in Mos Eisley. Het handvat is 28 centimeter lang en is grotendeels zilverkleurig met zwarte en gouden punten. Het is gekerfd en schiet naar de zender. De sabel heeft ook een behuizing voor het groene plasmablad en een energiecel in de kolfknop.

Dit sabelontwerp doet sterk denken aan de laatste lichtzwaard van Obi-Wan Kenobi, zijn mentor. Dit is geen toeval, het is een eerbetoon van Luke aan zijn meester, die zelf geïnspireerd werd door Qui-Gon Jinn's lichtzwaard voor zijn eerste twee sabels.

Het Kyber kristal in Luke's lichtzwaard is groen, vandaar de smaragdgroene tint van het plasmablad. Dit kristal is synthetisch, want de jonge Padawan heeft het gemaakt met een brander en daarna bewerkt om een Adegan kristal te benaderen.

Luke Skywalker bouwt zijn groene lichtzwaard

Luke's iconische scènes met zijn groene lichtzwaard

Tot nu toe hebben we Luke's groene lichtzwaard maar een paar keer gezien in live action films of series. Maar de enige verschijningen van Luke met deze sabel zijn gedenkwaardig. Daarom hebben we de beste voor u geselecteerd!

Luke tegen de bewakers van Jabba the Hutt

Terwijl Han Solo, Chewbacca, zijn zus Leia en zijn vijand Jabba the Hutt toekijken, begint Luke een gevecht. Net boven de grote kuil van Carkoon, stuurt R2-D2 de jonge Skywalker zijn lichtzwaard, waarmee het gevecht begint. Met deze groene sabel buigt hij blaster vuur af en slaat Jabba the Hutt's mannen in de Sarlacc, inclusief de premiejager Boba Fett. De passage vindt plaats in Star Wars, Episode VI: Return of the Jedi.

Luke versus zijn vader Darth Vader op de Death Star

Dit is Luke's terugkeer gevecht met zijn vader Vader in Episode VI, die de eerste trilogie afsluit. Vlak voor het duel begint, wordt Luke Skywalker's sabel in beslag genomen door Darth Sidious, die hem van Vader heeft gekregen. Maar de Jedi Luke zal de Force gebruiken om zijn wapen terug te krijgen en het gevecht bij verrassing te beginnen. Darth Vader stopte zijn eerste slag, die verre van zijn laatste was. Luke overmeesterde uiteindelijk zijn Sith vader en gaf zijn Cho Mai terug terwijl hij op zijn beurt de hand afhakte die Vaders rode sabel vasthield. Uiteindelijk zal Luke de keuze maken om zijn sabel weg te gooien om zijn geest niet door haat te laten overnemen zoals Sidious verwacht.

"Ik zie dat je een nieuw lichtzwaard hebt gemaakt. Je hebt je opleiding afgerond."

Darth Vader aan Luke

Luke tegen de Dark Troopers in The Mandalorian

Deze keer verschijnt Luke met zijn groene lichtzwaard in de laatste aflevering van seizoen 2 genaamd "The Rescue" in The Mandalorian serie. Deze scène vindt plaats op Gideon's schip, dat onlangs is verslagen door Din Djarin. De Mandaloriaan wordt zo de nieuwe eigenaar van het Mandaloriaanse Zwarte Zwaard. Tot grote verbazing van alle Star Wars fans verschijnt Luke Skywalker dan en vernietigt zonder moeite de ene na de andere Dark Trooper op het schip. Luke's indrukwekkende show van kracht werd gemotiveerd door zijn verlangen om Grogu te redden. Sterker nog, hij nam hem later onder zijn hoede om van hem te leren.

Luke's groene lichtzwaard zal zijn sporen hebben nagelaten in de verschillende mythische scènes waarin we het hebben gezien. Het is niet de enige sabel die de Jedi hanteerde naast het lichtzwaard van zijn vader. Niet veel mensen weten dit, maar Luke had een geel lichtzwaard. Hij hanteerde het tussen die van zijn vader en die van hem.

George Lucas wilde eigenlijk dat de tweede sabel van Luke een blauwe kling zou hebben. Maar hij veranderde van gedachten omdat hij vond dat deze kleur er niet goed uit zou zien vanwege de vele scènes op Tatooine waar de lucht felblauw is.

Kortom, je moet weten dat het hanteren van Luke's lichtzwaard geen onbereikbare droom voor je is. We hebben replica's ontworpen, geïnspireerd op de personages van de saga. Het LUKE-S model is zo getrouw mogelijk aan het echte lichtzwaard van Luke Skywalker, wij nodigen u uit om dit product te ontdekken door te klikken op de knop:

Lichtzwaard geïnspireerd door Luke Skywalker's sabel Zie het LUKE-S zwaard

Laat een reactie achter

Aarzel niet om commentaar te geven, we zijn geïnteresseerd in uw mening, jonge leerling!


Bekijk het hele artikel

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard (Darth Tyranus)

4 min lezen

Bekijk het hele artikel
Cal Kestis' lichtzwaard

Cal Kestis' lichtzwaard

5 min lezen

Bekijk het hele artikel
Kylo Ren's lichtzwaard

Kylo Ren's lichtzwaard

6 min lezen

Bekijk het hele artikel

Grijp de volgende promotie!