Master Yoda's Groene Lichtzwaard | Galactisch Lichtzwaard
  • Gratis levering in Nederland
  • 2 lichtzwaarden gekocht = 1 gratis koppelstuk
0

Uw mandje is leeg

Master Yoda's groene lichtzwaard

3 min lezen

Master Yoda's groene lichtzwaard

Een van de meest iconische karakters in Star Wars, Yoda, is de typische oude wijsgeer. Zijn rol als mentor bracht hem ertoe zijn capaciteiten te bewijzen via de Force en zijn lichtzwaardgevechten. Maar Yoda heeft niet vaak met zijn lichtzwaard gezwaaid in de saga. De stokdragende Jedi heeft verklaard dat hij geweld zoveel mogelijk vermijdt, ten gunste van vreedzamere alternatieven.

Desondanks is Yoda's lichtzwaard, net als vele andere, rijk aan interessante verwijzingen en kenmerken. In het bijzonder zul je leren dat zijn lichtzwaard aan een tragisch einde kwam. Niet veel mensen weten hiervan... Bovendien ontdek je alle informatie over het wapen van degene die de sterkste van de Jedi-orde werd!

"Een groot krijger? Niemand wordt groot door oorlog."

Meester Yoda

Presentatie van Master Yoda's lichtzwaard

Handvat van Yoda's lichtzwaard

Het lichtzwaard van Yoda wordt gekenmerkt door zijn kleine formaat, of het nu het zwarte chromen handvat is of het groene plasmablad. Net als zijn drager is dit korte lichtzwaard van het type Shoto. Dit is een categorie gekrompen lichtzwaarden die zelden voorkomt. Meester Yoda bouwde dit wapen onder toezicht van Huyang, een droid architect die uitgebreide kennis van Jedi lichtzwaarden in zich heeft opgeslagen.

In het handvat van de sabel zit een groen Adegan-kristal van de planeet Ossus. Het is dit Kyber kristal, gebruikt door vele Jedi, dat het lichtzwaard zijn smaragdgroene kleur geeft. Om zijn korte zwaard te hanteren, moet Yoda het handvat trekken dat hij aan zijn riem houdt.

Welke vorm van lichtzwaard gevecht beoefent Yoda?

Master Yoda gebruikt vorm IV: Ataru met het lichtzwaard. Hoewel vreselijk effectief, vereist deze lichtzwaardvorm een groot uithoudingsvermogen. Mentale en fysieke middelen worden op de proef gesteld om het in praktijk te brengen. Deze stijl van vechten zorgt voor adembenemende duels, omdat het acrobatische bewegingen bevat zoals sprongen, snelle bewegingen en vlagen van slagen. Dit alles wordt onderbroken door veel snelheid!

Yoda vechtend met zijn groene lichtzwaard

Yoda's lichtzwaard gevechten in de Star Wars films

Fans van de Star Wars saga waarderen lichtzwaarden vooral als ze gebruikt worden in epische gevechten. Zoals we al zeiden, Yoda gebruikt zijn lichtzwaard zo weinig mogelijk. Dus laten we samen de enige 2 echte gevechten herbeleven die de Jedi Master ons kon bieden!

Yoda versus Count Dooku

In Star Wars Episode II: Attack of the Clones, als de slag om Geonosis woedt, confronteert Yoda Count Dooku, zijn voormalige Padawan. Als de Clone Wars worden uitgeroepen, toont Meester Yoda een grote superioriteit met het lichtzwaard. Hij domineert zijn tegenstander zodanig dat Dooku gedwongen wordt te vluchten. Hij valt Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker aan, waardoor Yoda hen moet komen redden met zijn beheersing van de Force. De redding van de Jedi Master geeft Darth Tyranus genoeg tijd om met zijn schip te vertrekken.

Yoda versus Darth Sidious

Deze keer is het in Star Wars Episode III: Revenge of the Sith dat we kunnen bewonderen hoe Yoda met handigheid vecht tegen Sheev Palpatine. Het duel vindt plaats in het gebouw van de Galactische Senaat, waar een stortvloed aan klappen wordt losgelaten. Ondanks zijn lichtzwaard vaardigheden, valt het wapen uit Yoda's handen. Ze wordt naar achteren gegooid door Darth Sidious' Force Lightning. Het gevecht begon niet in het voordeel van Yoda en het langorige groene personage zal uiteindelijk het toneel verlaten, waardoor de confrontatie op zich laat wachten.

Hoe is Yoda's lichtzwaard verdwenen?

Na de oprichting van het Galactische Rijk houdt grootvizier Mas Amedda een toespraak over de Jedi die schadelijk zijn voor het algemeen belang. In het bijzonder noemt hij hun lichtzwaarden "instrumenten van onderdrukking". Nadat hij Yoda's lichtzwaard omhoog houdt, gooit hij het in een bak met verschillende andere Jedi lichtzwaarden. Deze worden dan verbrand, waardoor de Kyber-kristallen exploderen. Deze ongeziene scène staat aan het begin van deel 1 van de strip Star Wars: Darth Vader: Dark Lord of the Sith.

Yoda's lichtzwaard dat in het vuur is gegooid

Hoewel Yoda een uiterst krachtig personage is, zagen we weinig van zijn wapen. Maar door zijn zeldzame optredens kregen we een indrukwekkende show te zien. Zijn behendigheid als hanteerder en zijn beheersing van het lichtzwaard zorgen voor dynamische gevechten. Niet te vergeten zijn gebruik van de Force, nog een reden om van zijn duels te genieten.

Omdat het Star Wars universum bijzonder rijk is, heeft dit ons in staat gesteld enkele kenmerken van Yoda's sabel te traceren. Dus, hoe Yoda's wapen terecht kwam is een vrij onbekende informatie voor het grote publiek. Om het te vinden, moet men niet bang zijn om in de off-series te gaan kijken. En daar komen wij om de hoek kijken!

Maar het hebben van exclusieve informatie is misschien niet genoeg voor u. En als je een echt groen lichtzwaard wilt hebben zoals dat van Meester Yoda, raden we je aan onze eigen lichtzwaarden te bekijken. Aangezien ze meer dan 10 verwisselbare kleuren produceren, kun je er natuurlijk ook een in het groen hebben.


Laat een reactie achter

Aarzel niet om commentaar te geven, we zijn geïnteresseerd in uw mening, jonge leerling!


Bekijk het hele artikel

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard (Darth Tyranus)

4 min lezen

Bekijk het hele artikel
Cal Kestis' lichtzwaard

Cal Kestis' lichtzwaard

5 min lezen

Bekijk het hele artikel
Kylo Ren's lichtzwaard

Kylo Ren's lichtzwaard

6 min lezen

Bekijk het hele artikel

Grijp de volgende promotie!