Obi-Wan Kenobi's Lichtzwaarden | Galactisch Lichtzwaard
  • Gratis levering in Nederland
  • 2 lichtzwaarden gekocht = 1 gratis koppelstuk
0

Uw mandje is leeg

Obi-Wan Kenobi's lichtzwaarden

5 min lezen

Obi-Wan Kenobi's lichtzwaarden

In tegenstelling tot het populaire geloof dat elk Star Wars personage maar één lichtzwaard heeft, ontsnappen sommigen aan die regel. Dit is met name het geval met Obi-Wan Kenobi die het blad van zijn 3 lichtzwaarden kruiste met verschillende van zijn vijanden zoals Darth Vader, Asajj Ventress of Count Dooku bijvoorbeeld. In ieder geval heeft het veranderen van uitrusting hem niet minder held gemaakt.

De hachelijke situaties waarmee Obi-Wan werd geconfronteerd, leidden ertoe dat hij zijn wapen meer dan eens moest herbouwen. Door het verlies van zijn sabel moest hij er twee keer een namaken om niet met lege handen tegenover zijn tegenstanders te staan.

We hebben de vier hoeken van het heelal afgezocht om de geschiedenis van Obi-Wan's lichtzwaarden te achterhalen. Aangezien een van de hoofdpersonen in de serie een sterke band heeft met Obi-Wan, zul je merken dat sommige erfenissen worden doorgegeven via het lichtzwaard. Maak je klaar om het verleden van deze Jedi te ontdekken (of herontdekken) en de lichtzwaarden die hem een winnaar maakten in vele gevechten.

Obi-Wan's eerste lichtzwaard

Obi-Wan's eerste lichtzwaard en Qui-Gon Jinn's lichtzwaard

Net als de andere twee heeft dit lichtzwaard, gebouwd door Obi-Wan Kenobi en voor het eerst verschenen in Star Wars Episode 1: The Phantom Menace, een blauw plasmablad. Dit is een symbool van ernst en moed. Wat het handvat betreft, zien we vrij snel dat het lijkt op dat van zijn meester Qui-Gon Jinn. Dit is geen toeval. Als Obi-Wan geïnspireerd werd door het handvat dat zijn mentor had gebouwd, was dat om hem te eren toen hij nog een Padawan was. Dit is een Jedi traditie die het diepe respect toont van de leerling voor zijn meester die hem leidt.

Het valt op dat hij hetzelfde grijze en zwarte handvat van Qui-Gon Jinn's wapen heeft behouden. Obi-Wan lijkt echter een dikker en geavanceerder zwaard te hebben gemaakt van de extra functies. Dit blijkt onder meer uit de aanwezigheid van een regelknop voor de intensiteit en de lengte van het blad en een reserve-energiecel in de vorm van een bol.

Ook moet worden opgemerkt dat Obi-Wan zijn eerste lichtzwaard hanteerde in de vorm IV Ataru. Dit is een van de oervormen die beschouwd wordt als de Weg van Agressie (of Weg van de Valk). De laatste berust op de opeenvolging van bewegingen en snelheid om zeer offensieve en herhaalde slagen uit te delen.

Er wordt veel gesprongen en allerlei acrobatische bewegingen gemaakt. Maar om deze vorm onder de knie te krijgen is veel uithoudingsvermogen nodig. Het lijkt erop dat dit geen probleem was voor Obi-Wan.

Obi-Wan Kenobi's lichtzwaard gevecht

Er is echter een probleem dat Obi-Wan tegenkwam met dit lichtzwaard. Inderdaad, tijdens de Naboo blokkade, gingen hij en Qui-Gon Jinn op een missie en alles ging niet zoals gepland... Het was terwijl hij gevechtsdroids probeerde te ontwijken dat onze lieve Jedi zich moest camoufleren in een waterpoel. Toen hij uit het water kwam, besefte hij dat zijn lichtzwaard tijdelijk niet werkte. Daarna beloofde hij dit probleem van doorlaatbaarheid te verhelpen voor de toekomst van zijn gevechtsuitrusting.

Hoewel Obi-Wan Kenobi tijdens de eerste film verschillende keren met zijn lichtzwaard heeft gevochten, is er één duel dat het laatste zal zijn voor dit wapen. Als Darth Maul, onder bevel van Palpatine, Qui-Gon Jinn en Obi-Wan bestrijdt, doodt hij de Jedi-meester en stuurt vervolgens het lichtzwaard van de Padawan een afgrondelijk gat in op Naboo. Gelukkig voor hem zal hij het lichtzwaard van zijn mentor terugvinden door de kracht van de kracht om de Sith de doodsteek te geven en het legendarische dubbele lichtzwaard van Darth Maul te verslaan.

Obi-Wan's lichtzwaard gegooid door Darth Maul

Obi-Wan's tweede lichtzwaard

Obi-Wan's tweede lichtzwaard (nog steeds blauw van kleur) heeft een soortgelijk uiterlijk als het vorige om het teken van respect dat hij toonde voor Qui-Gon Jinn te verlengen. Dit weerspiegelt opnieuw de toewijding en betrokkenheid die Obi-Wan Kenobi altijd heeft getoond aan zijn meester. Het ontwerp lijkt zo sterk op het vorige dat sommige theorieën beweerden dat de Jedi het op Naboo weggegooide wapen hadden teruggevonden.

Obi-Wan Kenobi's tweede lichtzwaard

We leren in het Obi-Wan & Anakin stripboek dat zijn eerste gebruik was tijdens de missie op Carnelion IV, 3 jaar na het verlies van zijn originele lichtzwaard. In termen van de verhaallijn van de eerste trilogie is het tijdens Star Wars Episode II: Attack of the Clones dat het lichtzwaard wordt gehanteerd. Tegen die tijd is Obi-Wan een Jedi-ridder geworden en heeft onlangs Anakin Skywalker als leerling aangenomen.

Om meer te weten te komen over het leven van Obi-Wan's tweede lichtzwaard, raden we de uitstekende serie Obi-Wan & Anakin aan

Obi-Wan en Anakin strips

Deze keer zal Obi-Wan Kenobi overschakelen van vorm IV Ataru naar vorm III Soresu. Deze defensieve vechtstijl is voornamelijk gebaseerd op het uitvoeren van parries. Sommigen zien deze vorm als een uiting van een vreedzame duelleerstijl. Obi-Wan zou dit pad hebben gekozen omdat hij gelooft dat het beschermende aspect van deze vorm was wat zijn meester nodig had om te voorkomen dat hij door Darth Maul werd doorboord.

Toen Obi-Wan dit lichtzwaard bouwde, leerde hij van zijn vorige fouten en paste de waterdichtheid van het wapen aan. Dit zou inderdaad bevestigd worden toen hij met Jango Fett vocht op de planeet Kamino. Toen het gevecht in de regen woedde en het lichtzwaard in plassen viel, zou het onbruikbaar zijn geweest. Dit is echter niet het geval wanneer Obi-Wan Jango Fett in het schip ziet vluchten terwijl hij zonder moeite de straal van zijn lichtzwaard uittrekt. Deze knipoog naar de vorige aflevering bewijst dat Jedi Obi-Wan heeft verbeterd en de gaten in het wapen heeft opgevuld met extra opties.

Obi-Wan versus Jango Fett

Net als zijn eerste lichtzwaard zal hij het verliezen aan een antagonist voor het gevecht op de planeet Geonosis. Deze keer was het Graaf Dooku die Obi-Wan's lichtzwaard in beslag nam. Het relikwie is nooit aan de Jedi-ridder teruggegeven... De Jedi Nicanas Tassu, die niet naakt kan vechten, geeft een vervangend lichtzwaard aan Obi-Wan om te gebruiken bij het begin van de Clone Wars.

Obi-Wan's derde lichtzwaard

Dus maakte Obi-Wan Kenobi nog een laatste lichtzwaard met een blauw Kyber kristal. Tegen die tijd was hij al een Jedi Meester geworden. Het ultieme wapen zou voor het eerst verschijnen in Star Wars Episode III: Revenge of the Sith en zou het publiek intrigeren met zijn nieuwe verschijning.

Obi-Wan's derde lichtzwaard

De Jedi die wij kennen sloeg uiteindelijk de bladzijde om en ging verder, en maakte een lichtzwaard dat deze keer niet leek op dat van Qui-Gon Jinn. Het handvat heeft een inkeping en wordt gevolgd door een dunner gouden gedeelte dat breder wordt voordat het overgaat in een zilveren punt: de zender van het lichtzwaard. Een van de populairste gevechten met dit wapen was toen hij de confrontatie aanging met het lichtzwaard van Anakin Skywalker, zijn vroegere leerling. Het duel vindt plaats op Mustafar, waar lava en offensieve slagen worden losgelaten...

Obi-Wan's laatste sabel wordt gehanteerd tijdens zijn 19 jaar op de planeet Tatooine totdat hij wordt neergeschoten door het lichtzwaard van de Sith Lord Darth Vader... Deze neemt het mee naar Vjun en plaatst het in het kasteel van Bast dat hij heeft laten bouwen. Ben Kenobi's lichtzwaard dat door Vader als trofee in het paleis wordt opgesteld.

Obi-Wan versus Grievous

Een andere mythische scène waarin Obi-Wan de kracht van dit wapen kon bewijzen is zijn confrontatie waarin hij in zijn eentje weerstand bood tegen de 4 lichtzwaarden van generaal Grievous. Opmerkelijk is ook dat dit de enige sabel is die in handen is geweest van zowel acteur Alec Guinness als Ewan McGregor.

Tenslotte zal Obi-Wan's Padawan, Luke Skywalker, het laatste model van zijn meester gebruiken als inspiratie voor zijn tweede groene lichtzwaard. Net zoals Obi-Wan had gedaan om de leraar te eren die hem ooit had opgeleid. De erfenis gaat door en de Jedi tradities worden van generatie op generatie voortgezet...

Als je een zwak hebt voor Obi-Wan's lichtzwaarden, bevelen we onze Legendary OBI-K aan. Zoals je ziet, is het geïnspireerd op het ontwerp van Obi-Wan's eerste en tweede lichtzwaard. Het zal uw collectie verfraaien en u tevreden stellen als u op zoek bent naar een fictief wapen naar het evenbeeld van Meester Kenobi:

Lichtzwaard geïnspireerd op Obi-Wan's sabel Zie het OBI-K zwaard

Laat een reactie achter

Aarzel niet om commentaar te geven, we zijn geïnteresseerd in uw mening, jonge leerling!


Bekijk het hele artikel

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard (Darth Tyranus)

4 min lezen

Bekijk het hele artikel
Cal Kestis' lichtzwaard

Cal Kestis' lichtzwaard

5 min lezen

Bekijk het hele artikel
Kylo Ren's lichtzwaard

Kylo Ren's lichtzwaard

6 min lezen

Bekijk het hele artikel

Grijp de volgende promotie!