Rey Skywalker's gele lichtzwaard | Galactisch Lichtzwaard
  • Gratis levering in Nederland
  • 2 lichtzwaarden gekocht = 1 gratis koppelstuk
0

Uw mandje is leeg

Rey Skywalker's gele lichtzwaard

5 min lezen

Rey Skywalker's gele lichtzwaard

Voor de derde Star Wars trilogie, heeft Disney deze keer een heldin: Rey Skywalker, gespeeld door actrice Daisy Ridley. Ze hanteert meestal een blauw lichtzwaard, maar verrast ons door aan het eind te verschijnen met een gloednieuwe sabel, een geel lichtzwaard. Het uiterlijk geeft aanleiding tot vele theorieën...

Ter afsluiting van Episode IX: Skywalker Rising reist Rey naar Tatooine, waar het Skywalker-verhaal begon. Daar begraaft Rey de lichtzwaarden van haar geestelijke ouders in het zand: Luke Skywalker en Leia Organa, die haar connectie met Palpatine ontkent. Op de planeet vertelt ze een oude vrouw die haar naam vraagt dat ze "Rey Skywalker" is.

Net voor ze ondervraagd wordt door deze inwoner, zwaait het jonge wonderkind met het gele lichtzwaard dat ze gebouwd heeft. Deze korte passage vormt de kern van dit artikel, waarin alles wat nauw of in de verte met dit wapen te maken heeft, zal worden behandeld. Laten we geen tijd meer verspillen!

Rey's gele lichtzwaard ontwerp

Rey's gele lichtzwaard

Gemaakt van de staf die de heldin begeleidt vanaf haar debuut in Star Wars Episode VII: The Force Awakens, heeft dit lichtzwaard een uniek ontwerp! Zijn dikke, metalen, grijze handvat heeft een druk ontwerp, een verre schreeuw van de meeste lichtzwaarden die dunner en slanker zijn. Het handvat is bedekt met een stoffen strip, wat een betere grip suggereert.

Aan één kant van het handvat is er een licht afgeronde kolf die er gewoontjes uitziet. Maar aan de andere kant biedt de bladstraler een atypisch mechanisme. Inderdaad, om de laser af te vuren is het geen klassieke activeringsknop maar een draaiend tandwiel. De laatste komt in actie met een zijwaartse beweging van de duim. Wat het blad van dit lichtzwaard betreft, u zult het al geraden hebben, het heeft de kleur van zijn Kyber-kristal: geel.

Wanneer verschijnt Rey's gele lichtzwaard?

Dit gele lichtzwaard verschijnt in de laatste minuten van Star Wars Episode IX: The Skywalker Ascension als Rey naar Tatooine gaat na de Slag om Exegol. Dit vindt plaats vlak voordat ze de inboorling van de planeet vertelt dat ze een Skywalker is.

Als Rey het gouden blad activeert door aan het tandwiel te draaien, zijn er 2 lichtflitsen te zien, een groene en een blauwe. Sommigen zien dit als een knipoog naar haar mentoren Luke en Leia, terwijl anderen aannemen dat het een verwijzing is naar de zielen van alle Jedi die haar vergezellen. In beide gevallen zijn J.J. Abrams en Rian Johnson subtiel geweest.

Herbekijk het moment dat een blijvende indruk op ons allen maakte toen Rey haar gele lichtzwaard liet zien in de volgende videoclip:

Wat was het oorspronkelijke doel van de introductie van Rey's gele zwaard?

Rey's gele lichtzwaard verschijnt maar heel even, en alleen aan het einde van de laatste trilogie. Als gevolg daarvan, vroegen veel mensen zich af of het relevant was om dit wapen in de plot te stoppen... Het was op 16 mei 2020 dat we een waardevol stukje informatie kregen van Phil Szostak, art director bij Lucasfilm.

Inderdaad, een fan zegt op Twitter dat hij gefrustreerd is bij het idee dat hij zo weinig van Rey's gele sabel heeft gezien en dat hij die in de toekomst waarschijnlijk niet meer zal zien. Dit is een legitieme vraag en Phil komt met een exclusief antwoord!


"Dat lichtzwaard moest niet alleen verschijnen in een shot aan het einde. Er zou een subplot in de film komen waarin Rey aan haar werkbank werkt, met de Jedi-teksten als leidraad."

Phil Szostak


Het lijkt er dus op dat dit gele lichtzwaard een grotere rol had moeten spelen in het laatste opus. Het idee werd echter niet behouden voor de definitieve versie van deze aflevering. Jammer, want deze verschijning aan het einde zou meer gerechtvaardigd zijn geweest. Maar natuurlijk had het publiek ook meer willen weten over de Jedi-teksten en het maken van een lichtzwaard.

Wat betekent het gele blad voor een lichtzwaard?

Een geel lichtzwaard is meestal synoniem met de Jedi Sentinel. Het is het perfecte evenwicht tussen de andere twee soorten Jedi: Consulair en Wachter. Sentinels zijn geen experts in Force control of in lightsaber technieken. Zij vertegenwoordigen een waar evenwicht tussen wijsheid en kracht en nederigheid.

Men moet ook niet vergeten dat Rey oorspronkelijk dicht bij de donkere kant staat, ondanks zichzelf. Haar verwantschap met Darth Sidious en haar visie op zichzelf als Sith hadden haar gemakkelijk kunnen doen kantelen. En toch wist ze de balans te vinden, vandaar de toepasselijkheid van de gele tint voor haar sabel.

De symboliek die deze kleur oproept doet sterk denken aan de paarse lichtsabel, die een persoonlijkheid weerspiegelt die het beste weet te halen uit beide kanten van de Kracht. Een zeer gunstig evenwicht voor het betrokken personage, met als bekendste Mace Windu.

Gele blad van Rey's lichtzwaard

Zijn er nog andere gele lichtzwaard gebruikers dan Rey?

Zoals hierboven vermeld, hebben Jedi sentinels lichtzwaarden met een geel plasmablad. Er zijn vele andere gele lichtzwaarddragers dan Rey, waaronder sentinels die in het Star Wars universum zijn verschenen. En niet alleen schildwachten! De bekendste zijn de bewakers van de Jedi Tempel op Coruscant die met een lichtzwaard vechten. Je kunt ze zien in Star Wars Rebels.

Andere personages zoals Asajj Ventress, de leerling van Graaf Dooku, slaagden erin er een te bemachtigen op de zwarte markt. Er is ook Ahsoka Tano die er een gebruikt als begeleider van een groen lichtzwaard tijdens de Clone Wars.

In de zesde Star Wars strip uitgegeven door Marvel Comics, is Luke Skywalker te zien met een geel lichtzwaard! Deze serie ongeziene avonturen toont Luke op de voorgrond die dit gele lichtzwaard als vervanging gebruikt. Dat komt omdat hij op zoek is naar zijn blauwe lichtzwaard dat van Anakin was. Hij verloor het van Vader aan het einde van Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back.

Hoe dan ook, het gele lichtzwaard is nog steeds vrij zeldzaam, we hebben er maar een paar seconden één gezien in de hele 3 trilogieën. Wat het uitgebreide universum betreft, daar zijn er ook heel weinig van.

Luke Skywalker's gele lichtzwaarden en een Jedi Sentinel

Hoewel het maar kort in Rey's handen verscheen, is dat gele lichtzwaard logischer dan je zou denken. De keuze voor geel is niet willekeurig en is logisch als je de betekenis ervan in aanmerking neemt. Het past perfect bij het pad van onze heldin.

Kunnen we Rey met haar gele lichtzwaard in andere series verwachten? Niets laat ons dat voorlopig geloven maar we mogen het hopen want de vergunning aarzelt niet om veel verwijzingen naar het verleden te maken. Het Star Wars Battlefront II videospel biedt nu zelfs de mogelijkheid om Rey's gele lichtzwaard te hanteren!

Buiten de grenzen van science fiction kun je een lichtzwaard hebben met een gele lichtstraal! Onze realistische lichtzwaardmodellen kunnen een dozijn verschillende kleuren produceren, waaronder geel. Neem gerust een kijkje als u een sabel van deze (of een andere) kleur wilt hanteren. Of het nu voor het gevecht is of om te verzamelen.


Laat een reactie achter

Aarzel niet om commentaar te geven, we zijn geïnteresseerd in uw mening, jonge leerling!


Bekijk het hele artikel

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard

Graaf Dooku's gebogen lichtzwaard (Darth Tyranus)

4 min lezen

Bekijk het hele artikel
Cal Kestis' lichtzwaard

Cal Kestis' lichtzwaard

5 min lezen

Bekijk het hele artikel
Kylo Ren's lichtzwaard

Kylo Ren's lichtzwaard

6 min lezen

Bekijk het hele artikel

Grijp de volgende promotie!